Sidst opdateret: 2024-08-21

Sådan kan virksomheder bruge TikTok til annoncering

TikTok er en af verdens hurtigst voksende social media platforme med over 1,6 milliarder aktive brugere i 2024. Siden lanceringen i 2016 har TikTok forandret måden, folk skaber og deler korte videoer på, og det har især gjort platformen populær blandt unge. Brugerne tilbringer i gennemsnit næsten en time om dagen på appen, hvilket har gjort TikTok til en vigtig aktør inden for digital underholdning og markedsføring. Platformens indflydelse vokser fortsat, i takt med at flere mennesker verden over tilslutter sig.

Hvem bruger TikTok?

TikTok tiltrækker brugere i alle aldre, men platformen er særligt populær blandt unge voksne. Størstedelen af TikToks brugere er mellem 18 og 34 år, med en overvægt af brugere i alderen 18-24 år. Denne gruppe udgør omkring 65-70% af brugerbasen. TikTok er dog ikke kun for de unge; flere og flere brugere over 35 år finder også vej til platformen, især på grund af det varierede indhold, der spænder fra underholdning til uddannelse og livsstil. TikTok er blevet en global platform med over 1 milliard månedlige aktive brugere, hvilket viser dens brede appel på tværs af aldersgrupper.

Hvorfor TikTok er attraktivt for annoncører: Kreativitet og stort brugerengagement

TikTok er en attraktiv platform for annoncører, fordi den fremmer kreativitet og høj brugerinddragelse. Platformens algoritme prioriterer autentisk og trendbaseret indhold, hvilket giver brands mulighed for at nå deres målgruppe på en mere naturlig og mindre påtrængende måde. Annoncerne bliver en del af brugerens normale feed og føles derfor mindre som reklamer.

Med formater som Branded Hashtag Challenges og Spark Ads kan brands opfordre brugerne til at skabe og dele deres eget indhold, hvilket styrker fællesskabet omkring brandet. Dette høje engagement gør TikTok til et oplagt valg for brands, der ønsker at skabe stærkere og mere personlige relationer med deres publikum. TikTok giver brands mulighed for at udnytte kreativ frihed og samtidig engagere deres målgruppe på en måde, der skaber varige forbindelser.

Fordele ved at annoncere på TikTok

TikTok tilbyder en række unikke fordele for annoncører, der ønsker at nå et engageret og kreativt publikum. Med sin stærke algoritme, høje brugerdeltagelse og innovative annonceformater er TikTok en ideel platform for brands, der vil skabe autentiske forbindelser og drive effektiv markedsføring.

Højt engagement

TikTok er kendt for sit høje engagement og skiller sig ud blandt sociale medier. De korte og underholdende videoer fanger hurtigt brugernes opmærksomhed, mens TikToks smarte algoritme sørger for, at indholdet føles personligt og relevant for hver enkelt bruger. Dette skaber en glidende brugeroplevelse, hvor annoncer kan integreres naturligt uden at forstyrre.

I “For You”-sektionen får brugerne konstant vist nye og spændende videoer, som opfordrer til interaktion og engagement. Det betyder, at folk engagerer sig langt mere på TikTok end på andre sociale platforme. For annoncører er TikTok derfor en oplagt mulighed for at nå ud til et aktivt og engageret publikum.

Forskellige annoncemuligheder

TikTok tilbyder flere forskellige annoncemuligheder, der gør det nemt for brands at tilpasse deres budskaber. Med TopView-annoncer er brandets video det første, brugerne ser, mens In-Feed-annoncer vises naturligt i brugerens feed. Derudover skaber Branded Hashtag Challenges mulighed for, at brugerne selv laver og deler indhold relateret til brandet. Disse annonceformater giver brands fleksible måder at nå deres målgruppe på og skabe engagerende interaktioner. 

TikTok gør det lettere for brands at fange brugernes opmærksomhed og udvikle kreative kampagner, der kan nå bredt ud og skabe stor synlighed.

Hvem bør annoncere på TikTok?

Virksomheder, der vil nå en ung og engageret målgruppe, bør overveje at annoncere på TikTok. Platformen er ideel til brands, der ønsker at skabe en stærk visuel identitet og engagere brugerne gennem kreativt og underholdende indhold. 

Særligt mode-, skønheds-, teknologi- og underholdningsbranchen har haft stor succes med TikTok som kanal til at nå deres målgruppe og opbygge loyalitet.

TikTok er også velegnet til virksomheder, der ønsker at prøve nye måder at kommunikere på. Platformen fremmer autentisk og spontant indhold, som kan skabe virale øjeblikke. 

Selvom TikTok hovedsageligt appellerer til unge brugere, tiltrækker den også flere ældre målgrupper. Derfor er det en spændende mulighed for brands, der vil ramme både unge og dem over 35 år, som i stigende grad bruger platformen.

TikTok giver altså virksomheder en unik mulighed for at eksperimentere og nå ud til forskellige aldersgrupper.

Forskellige annoncetyper på TikTok – Funktioner og placeringer

TikTok tilbyder en bred vifte af annoncer, som hver har deres egne unikke funktioner og placeringer på platformen. Dette giver brands mulighed for at nå deres målgrupper på kreative og engagerende måder. 

TopView-annoncer sikrer maksimal synlighed, mens In-Feed-annoncer integreres naturligt i brugerens feed. Branded Hashtag Challenges fremmer aktiv deltagelse ved at opfordre brugerne til at deltage i trends. Med formater som Branded Effects og Spark Ads tilbyder TikTok fleksibilitet til at skabe målrettet og kreativt indhold, der kan øge brandbevidstheden og styrke interaktionen med brugerne.

TopView

TopView er en af TikToks mest iøjnefaldende og effektive annonceformater, der giver brands en enestående mulighed for at sikre maksimal synlighed og opmærksomhed. 

Når brugerne åbner TikTok-appen, er TopView-annonce det første indhold, de møder, hvilket betyder, at annoncen fylder hele skærmen og skaber en øjeblikkelig visuel effekt. Denne placering sikrer, at brugernes fulde opmærksomhed rettes mod annoncen, uden forstyrrelser fra andet indhold.

TopView er ideel for brands, der ønsker at opbygge stærk brandgenkendelse eller lancere nye produkter med stor gennemslagskraft. Annoncerne understøtter videoindhold i høj kvalitet, hvilket gør det muligt at præsentere kreativt og visuelt fængende indhold, som straks fanger interessen hos seerne. Denne type annonceformat er særligt effektiv, når målet er at opnå stor rækkevidde og hurtigt nå et bredt publikum.

Med TopView kan brands skræddersy deres budskaber på en måde, der fremmer dybere engagement og interaktion, da formatet skaber en stærk visuel forbindelse til brugerne. Det er en populær løsning for virksomheder, der søger at booste brandbevidsthed og sikre, at deres kampagner får den mest prominente placering på platformen, hvilket øger chancerne for succes.

Brand Takeover

Brand Takeover er en effektiv annonceform, der giver brands mulighed for at dominere hele skærmen på platforme som TikTok med iøjnefaldende billeder og videoer. Når brugeren åbner appen, er det den første annonce, de ser, hvilket skaber en enestående mulighed for maksimal synlighed fra det første øjeblik. Dette gør Brand Takeover særligt velegnet til store kampagner eller produktlanceringer, hvor det er afgørende at fange brugernes opmærksomhed hurtigt og effektivt.

Annoncerne kræver typisk en større investering, og det er derfor ofte større brands, der vælger dette format. Brand Takeover sikrer, at brandets budskab når bredt ud på kort tid, da det direkte konfronterer brugerne med annonceringen straks ved åbning af appen. Denne strategi giver mulighed for en klar og tydelig kommunikation til en bred målgruppe. 

Med sin evne til at generere både høj synlighed og stærkt engagement er Brand Takeover et populært valg for virksomheder, der ønsker at placere deres kampagner i centrum og sikre sig maksimal opmærksomhed i et konkurrencepræget digitalt landskab.

In-Feed Ads

In-Feed Ads er annoncer, der vises direkte i brugerens TikTok-feed og ligner almindelige videoer. Denne placering gør annoncerne mindre forstyrrende og mere engagerende for brugerne. De kan indeholde klikbare links, der fører til landingssider, produkter eller apps.

Fordi annoncerne blender ind med det indhold, brugerne allerede scroller igennem, opleves de som en naturlig del af TikTok. Dette øger sandsynligheden for, at brugerne vil interagere med dem.

In-Feed Ads giver brands mulighed for at øge deres synlighed, tiltrække trafik og øge konverteringer, samtidig med at de bevarer en autentisk og sammenhængende oplevelse for brugerne. På denne måde kan annoncerne hjælpe med at styrke relationen mellem brands og deres målgrupper uden at forstyrre den normale browsingoplevelse.

Branded Hashtag Challenges

Branded Hashtag Challenges er en populær metode på TikTok, hvor brands opfordrer brugere til at deltage i sjove udfordringer ved at skabe og dele indhold med et specifikt hashtag. Dette interaktive format fremmer kreativitet og genererer brugerskabt indhold, som kan øge et brands synlighed og engagement markant. Når udfordringen deles bredt, har brands mulighed for at nå et større og mere varieret publikum, hvilket kan føre til øget brand awareness.

Brugerne deltager ved at lave deres egne videoer, hvilket skaber en autentisk interaktion mellem brands og deres målgruppe. Denne tilgang gør det muligt for brands at engagere sig på en mere naturlig og underholdende måde. Branded Hashtag Challenges skaber således en stærk forbindelse til TikToks kreative fællesskab og fører til øget eksponering, engagement og loyalitet over for brandet.

Spark Ads

Spark Ads giver brands mulighed for at promovere eksisterende organisk indhold på TikTok, hvilket betyder, at brands kan udnytte populære opslag for at øge deres synlighed. 

I stedet for at skabe nye annoncer fra bunden, kan brands identificere allerede vellykkede videoer, som resonnerer med målgruppen, og booste dem yderligere gennem betalt annoncering. Dette gør Spark Ads til en autentisk og naturlig del af TikTok-oplevelsen, da det promoverede indhold integreres direkte i brugernes feed på en måde, der føles mindre påtrængende.

Ved at fremhæve videoer, som allerede har opnået god respons, kan brands forbedre deres chancer for at skabe større engagement og nå et bredere publikum. 

Spark Ads er derfor et effektivt værktøj til at udnytte platformens dynamiske og kreative natur og samtidig sikre, at brands får mest muligt ud af det indhold, der allerede skaber værdi for dem.

Målretning og segmentering på TikTok

Målretning og segmentering på TikTok giver brands mulighed for at nå specifikke målgrupper baseret på faktorer som demografi, interesser og adfærd. Ved at udnytte platformens avancerede algoritmer kan brands skræddersy deres annoncer til relevante brugere, hvilket øger chancen for engagement og konvertering.

Opsætning af målgrupper

Opsætning af målgrupper på TikTok giver annoncører en effektiv måde at nå præcis det publikum, de ønsker. 

Med platformens avancerede algoritmer kan brands målrette deres annoncer ud fra brugernes præferencer, adfærd og interesser. Det betyder, at annoncører kan vælge specifikke demografiske faktorer som alder, køn og geografisk placering, samt fokusere på interessegrupper, der matcher deres produkt eller budskab. 

Denne målretning sikrer, at annoncerne når de mest relevante brugere, hvilket øger sandsynligheden for engagement. Kampagner bliver dermed mere effektive, fordi de når frem til de rigtige brugere med indhold, der appellerer til deres interesser. Når annoncerne er tilpasset brugernes præferencer, stiger chancen for en positiv reaktion, hvilket i sidste ende giver bedre resultater for brands, der annoncerer på TikTok.

Brugen af TikTok Pixel til retargeting

TikTok Pixel er et effektivt værktøj, der hjælper virksomheder med at spore, hvordan brugere interagerer med deres hjemmeside og forbedre deres markedsføring. Ved at indsamle data om besøgendes adfærd gør TikTok Pixel det muligt at skabe retargeting-annoncer, der er rettet mod personer, som allerede har vist interesse for virksomhedens produkter eller tjenester. Dette gør annoncerne mere relevante og øger sandsynligheden for, at disse brugere foretager et køb. 

TikTok Pixel giver virksomheder mulighed for at fokusere deres markedsføring på tidligere besøgende, så de kan lave mere personlige og præcise kampagner. Det gør markedsføringen mere effektiv, da virksomheder bedre kan ramme de rigtige målgrupper og dermed forbedre deres kampagners resultater.

Lookalike Audiences

Lookalike Audiences er en avanceret metode, der gør det muligt for virksomheder at finde nye kunder, som minder om deres eksisterende kundebase. Ved at analysere data fra nuværende kunder, såsom interesser, demografi og adfærdsmønstre, kan virksomheder identificere personer, der har lignende karakteristika. Denne målrettede tilgang gør det lettere at nå ud til nye potentielle kunder, der med stor sandsynlighed vil være interesserede i virksomhedens produkter eller tjenester.

Lookalike Audiences er et effektivt værktøj, der kan hjælpe med at udvide virksomhedens rækkevidde på en mere præcis og omkostningseffektiv måde. Ved at fokusere på personer, der allerede deler fællestræk med eksisterende kunder, øges chancerne for, at annoncerne vil skabe engagement og konverteringer. Denne strategi er en værdifuld ressource for virksomheder, der ønsker at skalere deres forretning, forbedre deres markedsføringsresultater og drive vækst gennem en mere målrettet kundetilgang.

Kreativitetens rolle i succesfulde TikTok kampagner

Kreativitet spiller en central rolle i at sikre succesfulde TikTok-kampagner, hvor autenticitet er nøglen til at fange og fastholde brugernes opmærksomhed. TikTok er en platform, hvor indhold, der føles ægte, sjovt og relaterbart, trives bedst, hvilket kræver, at brands tænker ud af boksen og tilpasser sig platformens unikke stil. Traditionelle reklameformater kan ofte virke forstyrrende eller malplacerede på TikTok, så det er vigtigt, at brands udforsker kreative måder at levere deres budskab på.

For at få succes bør brands fokusere på at skabe indhold, der passer naturligt ind i TikToks flow. Dette kan opnås ved at bruge humor, deltage i aktuelle trends eller tage del i virale udfordringer. Ved at gøre indhold underholdende og engagerende bliver det mindre som en traditionel reklame og mere som en organisk del af brugernes daglige oplevelser på platformen.

Når brands kombinerer kreativitet med autenticitet, kan de opnå et højere niveau af engagement, opbygge stærkere relationer med deres målgruppe og dermed øge deres synlighed og succes på TikTok. Det kreative element giver også mulighed for at skille sig ud i en konkurrencedygtig digital verden, hvor brugerne belønner indhold, der føles relevant og sjovt.

Optimering af TikTok annoncer

Optimering af TikTok-annoncer handler om at forbedre kampagnerne for at øge rækkevidde, engagement og konverteringer. Ved at finjustere indhold, målretning og timing kan brands skabe mere effektive annoncer, der fanger opmærksomheden hos TikToks brugere og leverer bedre resultater.

A/B testing

A/B testing, også kendt som split testing, er en effektiv metode til at forbedre dine TikTok-annoncer. Det går ud på at sammenligne to eller flere versioner af en annonce for at finde ud af, hvilken der fungerer bedst. 

Du kan teste alt fra billeder og tekster til overskrifter og call-to-actions (CTA’er). Formålet er at finde de elementer, der skaber mest engagement, flest klik og konverteringer.

Ved kun at ændre én ting ad gangen kan du nemt se, hvilken version der giver de bedste resultater. På den måde kan du løbende justere dine annoncer og gøre dem mere effektive. A/B testing hjælper jer med at sikre, at dine kampagner konstant forbedres og skaber mere værdi.

I sidste ende handler det om at få mest muligt ud af din markedsføring, og A/B testing er en enkel måde at optimere dine annoncer på, så de når deres fulde potentiale.

Analyser og rapportering

TikTok Ads Manager er et effektivt værktøj til at analysere og måle, hvordan dine kampagner præsterer. Det giver mulighed for nemt at få et overblik over dine aktive kampagner, så du kan identificere tendenser og dykke ned i detaljerede data. 

Med Ads Manager kan du oprette skræddersyede rapporter, der fremhæver vigtige målinger som omkostninger per tusind visninger (CPM), klikrater (CTR) og konverteringsrater. Disse rapporter giver værdifuld indsigt i, hvordan dine annoncer klarer sig, og hvor du kan foretage justeringer for at optimere resultaterne.

En særlig fordel ved TikTok Ads Manager er integrationen med TikTok Pixel, som du kan installere på din hjemmeside. TikTok Pixel giver dig mulighed for at spore brugernes interaktioner med dine annoncer på et dybere niveau. For eksempel kan du se, om brugerne klikker på dine annoncer, tilføjer varer til kurven eller foretager køb. De detaljerede data hjælper dig med at finjustere dine kampagner, så de bliver mere effektive og konstant forbedrer dine resultater.

Ofte stillede spørgsmål om TikTok annoncering

Hvordan annoncerer man på TikTok?

For at annoncere på TikTok skal du starte med at oprette en konto på TikTok Ads Manager. Når din konto er oprettet, kan du oprette en kampagne ved at vælge en målsætning, for eksempel øget synlighed, trafik til din hjemmeside eller flere konverteringer. Herefter vælger du din målgruppe, budget (minimum dagligt budget er typisk omkring 70-135 kr.), og det annonceformat, der passer bedst til dine mål. Til sidst laver du din annonce og lancerer den.

Hvad koster det at annoncere på TikTok?

Prisen for at annoncere på TikTok varierer, men minimumsbudgettet for en kampagne ligger normalt mellem 70 og 135 kr. pr. dag. Prisen afhænger af dit valgte mål, målgruppe, og konkurrencen i din niche.

Hvilke typer af annoncer kan jeg køre på TikTok?

TikTok tilbyder flere annonceformater, herunder In-Feed Ads, Brand Takeovers, TopView Ads, Hashtag Challenges og Branded Effects. Hver type har sine fordele, afhængigt af om du ønsker at øge synlighed, engagement eller direkte konverteringer.

Hvordan måler jeg effektiviteten af mine TikTok-annoncer?

Du kan måle dine annoncers effektivitet gennem TikTok Ads Manager, som giver dig detaljeret indsigt i metrics som CPM (pris per tusind visninger), CTR (klikrate) og konverteringsrate. Hvis du har installeret TikTok Pixel på din hjemmeside, kan du også spore, hvordan brugerne interagerer med dine annoncer.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ