Sidst opdateret: 2024-08-16

domænenavn

Et domænenavn er den unikke adresse, som brugere skriver i deres webbrowser for at besøge en bestemt hjemmeside, fx www.eksempel.dk. Det fungerer som en genkendelig og nem måde at identificere en placering på internettet, som oversættes til en IP-adresse af DNS (Domain Name System).

Betydningen af et domænenavn

Domænenavne er essentielle for at sikre, at din hjemmeside kan nås nemt af brugere. De spiller en central rolle i branding og online tilstedeværelse, da et godt domænenavn er let at huske og kan styrke din virksomheds identitet. For eksempel er www.google.com meget lettere at huske end en række tal, som en IP-adresse ville være.

Struktur af et domænenavn

Et domænenavn består af flere dele, typisk adskilt af punktummer. Generelt kan det opdeles i to hoveddele:

  • Second-Level Domain (SLD): Dette er den unikke del af domænenavnet, ofte navnet på virksomheden eller hjemmesiden, fx “eksempel” i www.eksempel.dk.
  • Top-Level Domain (TLD): Dette er den endelige del af domænenavnet, som følger efter punktummet. Eksempler inkluderer .com, .org, .net og nationale koder som .dk for Danmark.

Hvordan fungerer et domænenavn?

Når en bruger skriver et domænenavn i deres browser, sender browseren en anmodning til en DNS-server, som oversætter domænenavnet til den korrekte IP-adresse for hjemmesidens server. Denne proces, kaldet DNS-opslag, muliggør kommunikation mellem brugeren og webserveren, så hjemmesiden kan vises i browseren.

Værdien af et godt domænenavn

At vælge et effektivt domænenavn kan have stor betydning for din organisations succes online. Et godt domænenavn er kort, let at udtale, nemt at huske og relevant for din virksomhed eller dit produkt. Desuden hjælper det med at styrke SEO (Search Engine Optimization), hvilket gør det nemmere for brugere at finde din hjemmeside via søgemaskiner som Google.

FAQ

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er den unikke adresse, som brugere skriver i deres webbrowser for at besøge en bestemt hjemmeside, fx www.eksempel.dk.

Hvordan vælger jeg et godt domænenavn?

Vælg et navn, der er kort, let at udtale, nemt at huske og relevant for din virksomhed eller dit produkt. Sørg desuden for, at det styrker din branding og SEO.

Hvordan fungerer et domænenavn teknisk?

Når en bruger skriver et domænenavn i deres browser, oversætter en DNS-server det til en IP-adresse, hvilket gør det muligt for browseren at kommunikere med hjemmesidens server og vise siden.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ