Sidst opdateret: 2024-08-16

breadcrumbs

Breadcrumbs refererer til en navigationssti, der viser brugerne, hvor de befinder sig på et website, samt hvordan de er kommet dertil. Dette begreb kommer fra eventyret om Hans og Grete, hvor børnene efterlod brødkrummer for at finde vej hjem. I digital markedsføring hjælper breadcrumbs med at forbedre brugervenligheden på en hjemmeside ved at give en tydelig sti tilbage til hjemmesidens forskellige sektioner.

Hvorfor er Breadcrumbs Vigtige?

Breadcrumbs forbedrer brugeroplevelsen ved at gøre det nemmere for besøgende at navigere rundt på webstedet. De reducerer antallet af klik, som en bruger skal foretage for at vende tilbage til tidligere sider. Desuden kan breadcrumbs hjælpe med at reducere bounce rate, da de giver en klar stifinder, der opfordrer brugere til at udforske mere af hjemmesiden. Dette er specielt nyttigt for e-commerce websteder, hvor besøgende ofte vil navigere tilbage til kategorisider og produktlister.

Typer af Breadcrumbs

Der er tre hovedtyper af breadcrumbs: stiblik (path-based), hierarkiske og attributbaserede breadcrumbs.

  • Stiblik (Path-based) Breadcrumbs: Viser den sti, brugeren har fulgt for at komme til den aktuelle side.
  • Hierarkiske Breadcrumbs: Viser websidedes hierarki og struktur fra hjem til den aktuelle side.
  • Attributbaserede Breadcrumbs: Viser relaterede attributter på en side, som kan ses på produktinfo sider.

Implementering og SEO Fordele

For at implementere breadcrumbs på et websted skal man normalt indarbejde specifik HTML og CSS kode, eller benytte sig af et CMS plugin, der tilbyder denne funktion. Udover forbedret brugervenlighed, kan breadcrumbs også medføre SEO fordele da de giver søgemaskinerne en bedre forståelse af websitets struktur og sammenhæng mellem siderne. Google kan vælge at vise breadcrumbs direkte i søgeresultaterne, hvilket kan forbedre synligheden og klikraten.

FAQ

Hvad er breadcrumbs?
Breadcrumbs refererer til en navigationssti, der viser brugere deres position på et website, samt hvordan de kom dertil.

Hvordan påvirker breadcrumbs SEO?
Breadcrumbs kan forbedre SEO ved at give søgemaskiner en klar forståelse af websitetets struktur, hvilket kan resultere i bedre visning i søgeresultaterne og forbedret brugeroplevelse.

Hvilke typer breadcrumbs findes der?
De tre hovedtyper af breadcrumbs er stiblik (path-based), hierarkiske og attributbaserede breadcrumbs.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ