Sidst opdateret: 2024-08-16

redirect

En redirect, på dansk kaldet en omdirigering, er en metode inden for webudvikling og online marketing, som gør det muligt at sende besøgende fra en URL (webadresse) til en anden. Dette er nyttigt, hvis du ændrer strukturen på din hjemmeside, fusionerer websites, eller hvis du ønsker at lede trafik fra en gammel side til en ny.

Typer af redirects

Der findes flere typer af redirects, men de mest almindelige er 301 og 302 redirects. En 301 redirect er permanent og fortæller søgemaskiner, at siden er flyttet for altid. Dette er vigtigt for SEO, da det sikrer, at ranking og trafik overføres til den nye side. En 302 redirect er midlertidig og bruges, når du planlægger at bringe den oprindelige URL tilbage.

Sådan opsætter du en redirect

Implementering af en redirect kan udføres på flere måder. Den mest almindelige metode er ved at redigere serverens .htaccess-fil, hvor du angiver hvilken type redirect der skal bruges, og hvilke URL’er der er påvirket. For mere avancerede setups kan du også anvende redirects gennem serverkonfigurationer eller via plugins, hvis du bruger et CMS som WordPress.

Hvorfor anvende redirects?

Der er flere grunde til at bruge redirects. Først og fremmest forbedrer det brugeroplevelsen ved at lede trafikken til den rigtige side, selv når de bruger en gammel eller forkert URL. For det andet hjælper det med at bevare SEO-værdien fra gamle sider, hvilket betyder, at du ikke mister den trafik og ranking, du allerede har opnået. Endelig kan redirects bruges til at konsolidere indhold, hvilket giver en mere strømlinet og fokuseret weboplevelse.

Fejl at undgå med redirects

Der er nogle almindelige fejl, du bør undgå, når du opsætter redirects. En af dem er at lave “redirect loops,” hvor en URL kontinuerligt omdirigerer til sig selv eller en række af URL’er, der til sidst fører tilbage til den oprindelige URL. Dette kan forvirre både besøgende og søgemaskiner. En anden fejl er at bruge for mange redirects i træk, hvilket kan nedsætte hastigheden på din hjemmeside og påvirke brugeroplevelsen negativt.

FAQ

  • Hvad er en redirect? En redirect er en metode til at sende besøgende fra en URL til en anden.
  • Hvad er forskellen mellem en 301 og en 302 redirect? En 301 redirect er permanent og overfører SEO-værdi til den nye side, mens en 302 redirect er midlertidig og bruges, når du planlægger at bringe den oprindelige URL tilbage.
  • Hvordan opsætter man en redirect? Du kan opsætte en redirect ved at redigere .htaccess-filen på din server, ved hjælp af serverkonfigurationer, eller via plugins i et CMS som WordPress.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ