Sidst opdateret: 2024-08-16

brødkrummer

Brødkrummer, også kendt som breadcrumb navigation, er en form for navigationssystem på en hjemmeside, der hjælper brugere med at forstå, hvor de befinder sig på siden i forhold til hjemmesidens overordnede struktur. Brødkrummer vises typisk som en vandret række links adskilt af et symbol, som for eksempel en pil eller et skråstregstegn, og de repræsenterer hierarkiet for de forskellige sider på hjemmesiden.

Hvordan brødkrummer fungerer

Brødkrummer fungerer ved at give brugerne en sti fra startsiden og frem til den side, de aktuelt befinder sig på. For eksempel kunne en brødkrummesti se sådan ud: Hjem > Kategori > Underkategori > Aktuel side. Hvert element i stien er klikbart, hvilket gør det nemt for brugeren at navigere tilbage til en forrige side eller kategori uden at skulle benytte browserens tilbageknap.

Fordele ved brødkrummer

Brødkrummer har mange fordele. Først og fremmest forbedrer de brugeroplevelsen ved at gøre navigationen intuitiv og letforståelig. Desuden kan brødkrummer forbedre en hjemmesides SEO (søgemaskineoptimering) ved at skabe dybe links, som kan hjælpe søgemaskiner med at indeksere og forstå hjemmeside strukturen bedre. Brødkrummer kan også reducere bounce rate, eftersom de giver brugeren en nem måde at finde relateret indhold på.

Typer af brødkrummer

Der findes tre primære typer af brødkrummer: stibaserede, hierarkibaserede og attributbaserede. Stibaserede brødkrummer viser den sti, en bruger har fulgt for at nå frem til en specifik side. Hierarkibaserede brødkrummer viser hierarkiet på hjemmesiden, uanset hvilken sti brugeren har fulgt. Attributbaserede brødkrummer bruges ofte på e-handelswebsteder og giver detaljer om produktets forskellige attributter, såsom kategori, mærke, osv.

Implementering af brødkrummer

Implementering af brødkrummer på en hjemmeside kan udføres ved hjælp af forskellige webudviklingsteknikker. Mange moderne content management systems (CMS) som WordPress og Shopify tilbyder plugins og moduler, der kan gøre implementeringen nemmere. Det er også muligt at tilføje brødkrummer manuelt ved hjælp af HTML og CSS, samt skripterings-sprog som JavaScript for mere komplekse og dynamiske løsninger.

FAQ

Hvad er brødkrummer?
Brødkrummer er en navigationshjælp på en hjemmeside, som viser brugeren hierarkiet af sider, og hvor de aktuelt befinder sig.

Hvordan kan brødkrummer forbedre SEO?
Brødkrummer kan forbedre SEO ved at skabe dybe links og hjælpe søgemaskinerne med bedre at indeksere og forstå hjemmesidens struktur.

Hvilke typer brødkrummer findes der?
Der findes tre typer: stibaserede, hierarkibaserede og attributbaserede brødkrummer.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ