Sidst opdateret: 2024-08-16

schema markup

Schema Markup er en form for mikrodata, der tilføjes til en webside for at hjælpe søgemaskiner med at forstå indholdet bedre. Schema Markup er en struktureret dataordning, som blev udviklet af de største søgemaskiner: Google, Bing, Yahoo og Yandex. Når det tilføjes til en webside, resulterer det i, at søgemaskiner kan vise “rige snippets” i søgeresultaterne, hvilket kan forbedre klikfrekvenserne markant.

Hvordan fungerer Schema Markup?

Schema Markup fungerer ved hjælp af koder, som du indlejrer på din webside. Disse koder giver søgemaskiner ekstra information om indholdet på dine sider, såsom produktdetaljer, anmeldelser, begivenheder og meget mere. Dette gør det lettere for søgemaskinerne at indeksere og præsentere din side på en mere informativ måde i søgeresultaterne. For eksempel kan en anmeldelse markeres med stjerner, og et produkt kan have en pris og tilgængelighedsoplysninger vist direkte i søgeresultatoversigten.

Fordele ved at bruge Schema Markup

Når du bruger Schema Markup, kan det forbedre din sides synlighed i søgeresultaterne. Nogle af fordelene inkluderer:

  • Øget klikrate (CTR): Rige snippets er mere iøjnefaldende og informative, hvilket kan resultere i flere klik.
  • Bedre SEO: Ved at bruge struktureret data kan søgemaskiner bedre forstå og indeksere dit indhold, hvilket kan forbedre din sides rangering.
  • Forbedret brugeroplevelse: Brugere får hurtigt de oplysninger, de har brug for, direkte fra søgeresultaterne.

Typer af Schema Markup

Der findes mange forskellige typer af Schema Markup, afhængigt af hvilken type information du vil fremhæve. Nogle af de mest almindelige typer inkluderer:

  • Anmeldelser: Brug af stjernemærker og brugerfeedback.
  • Produkter: Information om pris, tilgængelighed og produktbeskrivelser.
  • Begivenheder: Datoer, tidspunkter og placeringer for kommende begivenheder.
  • Opskrifter: Ingredienser, tilberedningstid, og kalorier.

Hvordan implementerer man Schema Markup?

Du kan implementere Schema Markup manuelt ved at indsætte koden direkte i din HTML. Alternativt kan du bruge værktøjer som Googles Markup Helper, der hjælper dig med at generere koden. Content Management Systems (CMS) som WordPress har også plugins, der gør det nemt at tilføje Schema Markup til dine sider uden at skulle kode manuelt.

FAQ

Hvad er Schema Markup?
Schema Markup er en type mikrodata, der tilføjes til en webside for at hjælpe søgemaskiner med bedre at forstå og præsentere websidens indhold.

Hvorfor er Schema Markup vigtigt?
Schema Markup er vigtigt, fordi det kan forbedre din sides synlighed i søgeresultaterne ved at tilføje rige snippets, der kan øge klikfrekvensen og forbedre den samlede brugervenlighed.

Hvordan tilføjer man Schema Markup til en webside?
Du kan tilføje Schema Markup manuelt ved at indsætte koden direkte i HTML’en eller ved at bruge værktøjer og plugins, der genererer og tilføjer koden for dig.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ