Sidst opdateret: 2024-08-16

structured data

Structured data (struktureret data) refererer til en måde at organisere data på en standardiseret måde, så det kan forstås og fortolkes af søgemaskiner som Google. Ved at bruge structured data kan virksomheder hjælpe søgemaskiner med bedre at forstå indholdet på deres hjemmesider og præsentere det på en mere informativ og attraktiv måde i søgeresultaterne.

Hvad er structured data?

Structured data er information kodet i et specifikt format, såsom Schema.org, der hjælper søgemaskiner med at forstå indholdet og konteksten af din webside. Ved at anvende structured data, kan du for eksempel fortælle søgemaskiner, at et bestemt afsnit handler om en opskrift, produktbeskrivelse eller en anmeldelse. Dette gør det muligt for søgemaskiner at levere mere relevante søgeresultater til brugerne, og endda vise rich snippets, som kan forbedre din sides synlighed.

Hvordan virker structured data?

Structured data fungerer ved at inkludere specifikke tags i din hjemmesidekode, der giver oplysninger om indholdstypen. Disse tags er baseret på et sæt standardiserede vokabularer (som f.eks. Schema.org), som søgemaskiner er designet til at genkende. Når søgemaskiner crawler din side, læser de disse tags, og bruger den ekstra information til at forbedre søgeresultaterne. For eksempel kan en side med structured data for en opskrift vises med billeder, anmeldelser og forberedelsestid direkte i søgeresultatet.

Fordele ved brug af structured data

Der er flere fordele ved at bruge structured data på din hjemmeside:

  • Øget synlighed: Din hjemmeside kan fremstå med rich snippets, hvilket gør den mere fremtrædende i søgeresultaterne.
  • Forbedret click-through rate: Mere informative og tiltalende søgeresultater kan øge sandsynligheden for, at brugere klikker på din side.
  • Bedre forståelse af indholdet: Søgemaskinerne kan mere præcist indeksere og rangere din side baseret på dens faktiske indhold.

Hvordan implementerer man structured data?

Implementeringen af structured data kan gøres ved at tilføje specifikke kodestykker til din hjemmeside. Dette kan gøres manuelt, eller ved hjælp af forskellige plugins og værktøjer, hvis du bruger et Content Management System (CMS) som WordPress. Det vigtigste er at følge retningslinjerne og strukturene, som er defineret af Schema.org eller andre relevant standarder.

FAQ

Hvad er structured data?
Structured data er en standardiseret måde at organisere og kode information på en hjemmeside, så søgemaskiner nemmere kan forstå og anvende det.

Hvad er fordelene ved at bruge structured data?
Brug af structured data kan øge din hjemmesides synlighed i søgeresultaterne, forbedre click-through rates, og hjælpe søgemaskiner med bedre at forstå indholdet på din side.

Hvordan implementerer man structured data på en hjemmeside?
Structured data kan implementeres ved at tilføje specifikke kodestykker til din hjemmeside, enten manuelt eller ved hjælp af CMS-plugins og værktøjer, og er baseret på standarder som Schema.org.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ