Sidst opdateret: 2024-08-16

http

HTTP står for “HyperText Transfer Protocol” og er en protokol, som bruges til at overføre data mellem en webbrowser og en webserver. Når du indtaster en webadresse i din browser, bruger din computer HTTP til at kommunikere med webserveren og hente de sider og filer, du beder om.

Hvordan fungerer HTTP?

HTTP arbejder som en forespørgsels- og svarmekanisme. Din browser sender en forespørgsel, som kaldes en “HTTP Request”, til webserveren. Denne forespørgsel indeholder blandt andet webadressen (URL) på den side, du vil besøge. Webserveren modtager forespørgslen, behandler den og sender et svar tilbage, kendt som en “HTTP Response”. Dette svar indeholder de oplysninger og filer, som browseren skal bruge for at vise websiden.

HTTP-metoder

Der er flere HTTP-metoder, som dikterer typen af forespørgsel, der sendes til serveren. Nogle af de mest almindelige inkluderer:

  • GET: Brugt til at hente data fra en server.
  • POST: Brugt til at sende data til en server for at skabe eller opdatere noget.
  • PUT: Brugt til at opdatere eksisterende data på serveren.
  • DELETE: Brugt til at slette data på serveren.

HTTP-statuskoder

Når serveren sender et HTTP-svar, inkluderer det ofte en statuskode, der indikerer resultatet af forespørgslen. Nogle almindelige statuskoder inkluderer:

  • 200 OK: Forespørgslen var vellykket.
  • 404 Not Found: Den anmodede ressource kunne ikke findes.
  • 500 Internal Server Error: Der opstod en fejl på serveren.

Sikkerhed i HTTP

HTTP er en åben protokol og kan derfor være sårbar for sikkerhedstrusler som “man-in-the-middle” angreb. For at beskytte data bruges en sikrere version kaldet HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure). HTTPS krypterer data, så de ikke kan læses af uautoriserede parter.

FAQ

Hvad er HTTP?
HTTP er en protokol, der bruges til at overføre data mellem en webbrowser og en webserver.

Hvordan fungerer HTTP?
HTTP fungerer ved, at en browser sender en forespørgsel til en webserver, som derefter sender et svar tilbage med de ønskede oplysninger.

Hvorfor er HTTPS vigtigere end HTTP?
HTTPS er vigtigt, fordi det krypterer data, hvilket giver ekstra sikkerhed og beskytter information mod uautoriseret adgang.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ