Sidst opdateret: 2024-08-16

Metabeskrivelse

Metabeskrivelse er en kort tekstbeskrivelse, der opsummerer indholdet på en webside. Denne tekst vises ofte i søgeresultaterne på søgemaskiner som Google, lige under sidens titel. Formålet med en metabeskrivelse er at give brugerne en idé om, hvad siden handler om, så de kan beslutte, om de vil klikke på linket.

Hvad er en metabeskrivelse?

En metabeskrivelse er typisk mellem 150-160 tegn lang og skrives i HTML-koden på en webside. Den fungerer som et “salgspitch” for siden og skal derfor være både fængende og informativ. Gode metabeskrivelser kan øge klikraten (CTR) på dine sider, fordi de giver brugerne et klart billede af, hvad de kan forvente at finde.

Vigtigheden af metabeskrivelser

Selvom metabeskrivelser ikke direkte påvirker din sides placering i søgeresultaterne, kan de have en indflydelse på din CTR. En højere CTR signalerer til søgemaskinerne, at din side er relevant for visse søgeord, hvilket igen kan forbedre din placering. Derudover hjælper metabeskrivelser med at fremme en bedre brugeroplevelse ved at sikre, at brugerne klikker på links, der faktisk matcher deres søgehensigt.

Hvordan skriver man en effektiv metabeskrivelse?

For at skrive en effektiv metabeskrivelse skal du sørge for, at den kortfattet opsummerer hovedindholdet på siden. Start med det vigtigste først, og inkludér relevante søgeord tæt på begyndelsen af teksten. Sørg for, at beskrivelsen er engagerende og skaber en nysgerrighed hos brugeren. Undgå at lave en “clickbait” metabeskrivelse, der ikke lever op til indholdet på siden.

Eksempel på en metabeskrivelse

Hvis du har en side om opskrifter på sunde smoothies, kunne en god metabeskrivelse være: “Lær at lave lækre og sunde smoothies med vores nemme opskrifter. Perfekt til morgenmad eller som en energisk snack. Kom i gang nu!”

FAQ om Metabeskrivelse

  • Hvad er en metabeskrivelse?

    En metabeskrivelse er en kort tekstbeskrivelse, der opsummerer indholdet på en webside og vises i søgeresultaterne på søgemaskiner.

  • Hvor lang bør en metabeskrivelse være?

    En metabeskrivelse bør typisk være mellem 150-160 tegn lang.

  • Hvorfor er en metabeskrivelse vigtig?

    En metabeskrivelse er vigtig, fordi den kan øge klikraten (CTR) og dermed potentielt forbedre din sides placering i søgeresultaterne.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ