Sidst opdateret: 2024-08-16

SSL certifkat

Et SSL-certifikat er et lille datastykke, der binder en kryptografisk nøgle til en organisations detaljer. Når det er installeret på en webserver, aktiverer det hængelås-ikonet og https-protokollen (overførslen fra “http” til “https”) og sikrer dermed en sikker forbindelse mellem en webserver og en browser. Formålet er at sikre, at alle data, der overføres mellem webserveren og browseren, forbliver private og integrerede.

Hvordan virker et SSL-certifikat?

SSL-certifikater virker ved at bruge et kryptografisk system med to nøgler: en offentlig nøgle og en privat nøgle. Den offentlige nøgle er tilgængelig for alle, mens den private nøgle holdes hemmelig. Når data sendes fra en browser til en webserver, bliver de krypteret ved hjælp af den offentlige nøgle og kun den tilsvarende private nøgle på serveren kan dekryptere dem, hvilket beskytter data mod at blive opsnappet eller ændret undervejs.

Fordele ved SSL-certifikater

SSL-certifikater tilbyder flere essentielle fordele for både website-ejere og besøgende. Først og fremmest beskytter de fortrolige oplysninger, såsom kreditkortnumre og personlige data, mod tyveri. De forbedrer også kundernes tillid ved at vise, at webstedet er sikkert og pålideligt. Søgemaskiner som Google ranker også HTTPS-websteder højere, hvilket kan forbedre websitets synlighed og tiltrække flere besøg.

Hvordan får man et SSL-certifikat?

For at få et SSL-certifikat, skal man købe det fra en velrenommeret certifikatudbyder, også kendt som en Certificate Authority (CA). Processen indebærer at generere en Certificate Signing Request (CSR) på serveren, indsende CSR til CA, og derefter installere det udstedte certifikat på serveren. Der findes også gratis løsninger som Let’s Encrypt, som tilbyder gratis SSL-certifikater og automatiserer processen med deres værktøjer.

FAQ

Hvad er et SSL-certifikat?

Et SSL-certifikat er et sikkerhedsteknologisk værktøj, der sikrer en krypteret forbindelse mellem en webserver og en browser, hvilket beskytter data og sikrer brugernes privatliv.

Hvorfor er SSL-certifikater vigtige?

SSL-certifikater er vigtige, fordi de beskytter følsomme data, forbedrer kundetillid og kan hjælpe med at opnå bedre rangeringer på søgemaskiner.

Hvordan installerer jeg et SSL-certifikat?

Installation af et SSL-certifikat indebærer generering af en Certificate Signing Request (CSR), køb af certifikatet fra en certifikatudbyder, og installation af det på din webserver.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ