Sidst opdateret: 2024-08-16

ACV

ACV (Annual Contract Value) er et udtryk, der bruges i forretnings- og marketingverdenen til at beskrive den gennemsnitlige årlige værdi af en kundes kontrakt. Det er en måde at måle værdien af langsigtede kontrakter på, ved at se på, hvor meget indtægt de genererer årligt.

Hvordan beregner man ACV?

For at beregne ACV tager man den samlede kontraktværdi (Total Contract Value, TCV) og dividerer den med antallet af år kontrakten løber. For eksempel, hvis en kunde har en treårig kontrakt til en samlet værdi af 300.000 kr., vil ACV være 100.000 kr. pr. år. Denne beregning hjælper virksomheder med at få en bedre forståelse af den årlige indtægt, de kan forvente fra hver kunde.

ACV’s betydning i abonnementsbaserede virksomheder

ACV er især vigtig for abonnementsbaserede virksomheder som software-as-a-service (SaaS). Disse virksomheder har ofte langsigtede kontrakter med kunder, og ACV giver en klarere forståelse af den årlige indtægt fra hver kontrakt. Dette kan hjælpe virksomhederne med at forudsige indtægter og planlægge deres fremtidige vækststrategier.

Fordele ved at kende sin ACV

At kende sin ACV har flere fordele. Det gør det nemmere at budgettere og forudsige økonomiske resultater. Det kan også hjælpe med at identificere de mest værdifulde kunder og skræddersy marketing- og salgsindsatser for at tiltrække lignende kunder. For investorer giver ACV en indikation af virksomhedens fremtidige økonomiske stabilitet og succes.

ACV vs. ARR (Annual Recurring Revenue)

Selvom ACV og ARR (Annual Recurring Revenue) ofte bruges i samme kontekst, er de ikke det samme. ACV refererer til værdien af en enkelt kontrakt pr. år, mens ARR er den samlede årlige tilbagevendende indtægt fra alle aktive kontrakter. For en virksomhed med flere kunder og kontrakter giver ARR et bredere billede af den årlige indtægt end ACV.

FAQ

Hvad er ACV?
ACV (Annual Contract Value) er den gennemsnitlige årlige værdi af en kundes kontrakt, der bruges til at måle værdien af langsigtede kontrakter.

Hvordan beregner man ACV?
ACV beregnes ved at tage den samlede kontraktværdi og dividere den med antallet af år kontrakten løber. For eksempel, en treårig kontrakt til en værdi af 300.000 kr. har en ACV på 100.000 kr. pr. år.

Hvad er forskellen mellem ACV og ARR?
ACV refererer til værdien af en enkelt kontrakt pr. år, mens ARR (Annual Recurring Revenue) er den samlede årlige tilbagevendende indtægt fra alle aktive kontrakter i en virksomhed.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ