Sidst opdateret: 2024-08-21

Boost jeres salg med Klaviyo: Datadrevet marketing automation

Klaviyo er en ledende platform inden for marketing automation, særligt designet til e-commerce. Mere end 150.000 virksomheder verden over bruger Klaviyo til at forbedre deres markedsføring gennem personlige e-mails og SMS-kampagner. Disse kampagner er baseret på detaljerede kundedata, hvilket gør det muligt at levere mere målrettede og effektive budskaber. Siden platformens opstart i 2012 har Klaviyos mission været at hjælpe virksomheder med at få mest muligt ud af deres data og skabe mere relevant markedsføring.

En stor succes for Klaviyo var indgåelsen af et strategisk partnerskab med Shopify i 2022. Dette samarbejde gjorde Klaviyo til den foretrukne løsning for e-mail markedsføring blandt Shopify Plus-brugere. Partnerskabet har styrket Klaviyos position som en af de mest betroede platforme inden for e-handel og gjort dem til en central aktør inden for marketing automation.

Klaviyos vigtigste funktioner

Klaviyo er en effektiv marketing automation platform, der er specielt designet til webshops, som vil forbedre deres markedsføring. Platformen indsamler kundedata fra flere kilder og bruger dem til at skabe personlige e-mail og SMS kampagner, der når ud til de rigtige kunder. 

Med funktioner som avanceret segmentering, automatiserede workflows og lette integrationer hjælper Klaviyo virksomheder med at sende målrettede og relevante budskaber. Dette fører til øget kundeloyalitet og højere engagement. 

Klaviyo er en ideel løsning for virksomheder, der ønsker at styrke deres marketingindsats ved hjælp af datadrevet kommunikation og effektiv kundehåndtering.

E-mail og SMS markedsføring

E-mail og SMS markedsføring med Klaviyo giver virksomheder en effektiv metode til at skabe personlige kampagner, der virkelig engagerer kunderne og driver salget. Ved at udnytte kundedata kan virksomheder sende beskeder, der er nøje tilpasset den enkeltes præferencer og adfærd. Dette gør kommunikationen mere relevant og øger chancerne for, at kunderne åbner, læser og reagerer positivt på beskederne.

Denne målrettede tilgang resulterer ofte i højere åbningsrater, flere klik og flere konverteringer, hvilket ikke kun styrker kundeloyaliteten, men også forbedrer virksomhedens omsætning. 

Klaviyo gør det muligt for virksomheder at automatisere deres kampagner, så kunderne modtager de rette beskeder på de mest optimale tidspunkter. Automatiseringen sikrer, at markedsføringsindsatsen forbliver relevant og effektiv, samtidig med at den sparer tid og ressourcer.

Derudover hjælper Klaviyo virksomheder med at opbygge stærke kunderelationer ved at levere præcise og rettidige beskeder, som øger kundetilfredsheden og den samlede værdi af kunderne over tid. Denne kombination af personalisering og automatisering gør Klaviyo til et effektivt værktøj, der øger effekten af både e-mail og SMS markedsføring. 

Samlet set giver Klaviyo virksomheder en konkurrencemæssig fordel ved at sikre, at deres markedsføring altid er relevant, rettidig og målrettet.

Automatisering og AI

Automatisering og kunstig intelligens er blevet essentielle værktøjer i Klaviyos platform, som hjælper virksomheder med at gøre deres markedsføringsstrategier både enklere og mere effektive. 

Ved at tilbyde automatiserede workflows kan Klaviyo gøre det muligt for virksomheder at sende personlige beskeder til deres kunder baseret på deres adfærd og interaktioner. Eksempelvis kan en kunde, der har forladt sin indkøbskurv uden at gennemføre et køb, automatisk modtage en påmindelse om dette, hvilket øger chancerne for, at kunden vender tilbage og færdiggør handlen.

Derudover benytter Klaviyo kunstig intelligens til at forudsige kundernes fremtidige handlinger. Dette gør det muligt for virksomheder at tilpasse deres markedsføringsindsats, så de når ud til kunderne med relevante beskeder på det mest optimale tidspunkt. Det betyder, at virksomheder kan skabe en mere engagerende og personlig oplevelse for kunderne, hvilket ofte fører til øget kundeloyalitet og gentagne køb.

Alt i alt gør kombinationen af AI og automatisering i Klaviyos platform det muligt for virksomheder at optimere deres markedsføring, skabe værdi og opnå bedre resultater for både dem selv og deres kunder.

Integrationer

Klaviyo tilbyder integration med over 350 platforme, herunder populære løsninger som Shopify, Magento og BigCommerce. 

Disse integrationer gør det muligt for virksomheder at samle og anvende data fra flere forskellige kilder, hvilket gør markedsføringen både mere præcis og effektiv. Klaviyo fungerer som et fleksibelt værktøj, der kan tilpasses virksomheder af enhver størrelse og imødekomme deres specifikke behov. Når en virksomhed forbinder sine løsninger med Klaviyo, centraliseres al relevant data ét sted, hvilket muliggør oprettelse af målrettede og personlige marketingkampagner.

Denne centralisering af data giver virksomheder et bedre indblik i kundernes adfærd og præferencer, hvilket igen hjælper med at skabe mere relevante og engagerende markedsføringsstrategier. Som resultat kan virksomheder forbedre både kundetilfredsheden og deres samlede succes på markedet. Klaviyos integrationer sikrer dermed en smidig og effektiv anvendelse af data til at styrke markedsføringsindsatserne.

Hvorfor vælge Klaviyo?

Klaviyo er et fremragende valg til webshops, der ønsker at optimere deres markedsføring og styrke kunderelationerne. Platformen gør det muligt at samle og integrere data fra flere forskellige kanaler, såsom e-mails, SMS-beskeder og e-commerce platforme, hvilket skaber en samlet og detaljeret kundeprofil. 

For webshops er det vigtigt at levere personlige og relevante oplevelser, som kan engagere kunderne og øge både deres loyalitet og omsætning. Her skiller Klaviyo sig ud ved at give virksomheder mulighed for at tilpasse deres kommunikation baseret på den enkelte kundes adfærd og præferencer.

Denne målrettede tilgang resulterer ofte i øget engagement fra kunderne, da de oplever at modtage mere relevante og personlige budskaber. Når kunder føler sig værdsatte, er de mere tilbøjelige til at vende tilbage til butikken og foretage gentagne køb. Mange webshops har set imponerende resultater efter at have implementeret Klaviyo, herunder forbedringer i deres åbningsrater og konverteringsfrekvenser, hvilket har ført til betydelige stigninger i salget.

En anden væsentlig fordel ved Klaviyo er dens intuitive og brugervenlige interface, der gør det let at anvende, selv for mindre erfarne brugere. På trods af de avancerede funktioner er platformen designet med brugervenlighed for øje, hvilket gør den tilgængelig for både små og store virksomheder. 

Kombinationen af brugervenlighed og avancerede værktøjer gør Klaviyo til et oplagt valg for webshops, der ønsker at maksimere deres markedsføringspotentiale og skabe langsigtet vækst.

Anvendelse i praksis

Klaviyo bruges af et bredt spektrum af virksomheder til at optimere kundeengagement og øge salget gennem avancerede automatiseringsværktøjer og målrettet kommunikation. Mange virksomheder anvender Klaviyos muligheder for automatisering til at sende personaliserede e-mails baseret på kundernes tidligere adfærd. 

Dette inkluderer alt fra en “tak for dit køb”-mail med anbefalinger af relaterede produkter til påmindelser om forladte kurve. Sidstnævnte fører ofte til højere konverteringsrater, da kunderne bliver opfordret til at fuldføre deres køb.

Segmentering af kundebasen er en anden effektiv funktion, som virksomheder drager nytte af i Klaviyo. Denne funktion gør det muligt at målrette specifikke kundegrupper med relevante kampagner, hvilket øger engagementet markant. Når kunder modtager indhold, der er skræddersyet til deres specifikke interesser og behov, føler de sig mere tilknyttet brandet. Især i travle perioder som udsalg og højtider er Klaviyo et effektivt værktøj, da det tillader virksomheder at sende koordinerede kampagner på tværs af flere kanaler, såsom e-mail og SMS. Dette sikrer, at budskaber når ud til kunderne på det helt rigtige tidspunkt.

Med Klaviyos datadrevne indsigter kan virksomheder både tiltrække nye kunder og styrke relationerne til eksisterende kunder. Den personaliserede oplevelse, som Klaviyo muliggør, fremmer kundeloyalitet og gentagne køb. 

I et konkurrencepræget marked er Klaviyo en nøgle til at skabe meningsfulde forbindelser mellem virksomheder og deres kunder, hvilket resulterer i langsigtet vækst og succes.

Kom godt i gang med Klaviyo

At komme i gang med Klaviyo er enkelt takket være platformens intuitive design og omfattende support. Som ny bruger kan I hurtigt integrere jeres eksisterende data og opsætte jeres første automatiserede e-mail- eller SMS-kampagner. Klaviyo tilbyder en række nyttige ressourcer, herunder vejledninger, webinarer og et dedikeret supportteam, der hjælper dig med at starte effektivt. Det er vigtigt at udnytte segmenteringsværktøjerne til at skræddersy jeres kampagner, så de når de rette målgrupper. Begynd at tracke jeres resultater fra starten, så I løbende kan optimere jeres indsats. Med disse enkle trin kan I hurtigt få fuldt udbytte af Klaviyo og skabe værdi for jeres virksomhed.

Opsætning af de første kampagner

Opsætning af jeres første kampagner i Klaviyo er en brugervenlig og ligetil proces, der kan give jeres markedsføring et stort løft. For at sikre en stærk start er det vigtigt først at fastlægge jeres mål for enten e-mail eller SMS markedsføring. 

Klaviyo tilbyder en række tilpasselige skabeloner, som gør det nemt at udforme kampagner, der passer til netop jeres virksomhed. Med en trin-for-trin guide hjælper platformen jer med at oprette segmenterede lister, som giver jer mulighed for at målrette jeres budskaber effektivt, designe jeres beskeder og planlægge, hvornår de skal sendes.

Efter at have fået styr på det grundlæggende, kan I drage fordel af Klaviyos automatiseringsfunktioner – også kendt som flows. Disse automatiseringer gør det muligt at sende relevante beskeder på de rette tidspunkter, såsom velkomstmails, påmindelser om forladte indkøbskurve og personlige fødselsdagshilsener. Disse flows kan være med til at øge både engagement og konverteringer betydeligt.

For at øge udbyttet af jeres kampagner er det en god idé at eksperimentere med forskellige segmenter og beskeder. Ved løbende at analysere kampagnernes resultater kan I optimere jeres strategier og sikre, at jeres beskeder forbliver relevante og engagerende for jeres modtagere.

Integration af eksisterende værktøjer

Klaviyo er en platform, der gør det nemt at integrere over 350 forskellige platforme, herunder nogle af de mest populære e-commerce platforme som Shopify og Magento. Med disse integrationer bliver jeres kundedata samlet ét sted. Dette skaber et solidt fundament for at skabe mere effektive og målrettede kampagner, baseret på jeres eksisterende data.

Uanset hvilke værktøjer I allerede benytter, sikrer Klaviyo en gnidningsfri overgang. I kan hurtigt optimere jeres marketingindsats og få alle jeres data samlet ét sted. Dette gør det ikke kun lettere at forbedre jeres kommunikation med jeres kunder, men giver jer også mulighed for at skræddersy personlige budskaber, der rammer plet og øger engagementet. Når jeres kunder modtager relevant og målrettet indhold, øges chancerne for at de køber. 

Klaviyos integrationer hjælper jer med at få det meste ud af jeres markedsføringsaktiviteter, mens I samtidig opnår en dybere indsigt i jeres kunders adfærd og præferencer, hvilket styrker jeres resultater på sigt.

Brug af Klaviyo Academy og andre ressourcer

Klaviyo tilbyder et bredt udvalg af ressourcer, der hjælper jer med at få det fulde udbytte af platformen. 

En af de vigtigste er Klaviyo Academy, hvor I finder kurser, vejledninger og videoer, der dækker alt fra de grundlæggende funktioner til avancerede markedsføringsstrategier. Dette giver jer mulighed for at lære i jeres eget tempo og få indsigt i, hvordan I bedst kan udnytte Klaviyos mange funktioner.

Udover Klaviyo Academy kan man drage nytte af et engageret fællesskab af brugere og udviklere, hvor I kan udveksle idéer, få råd og dele erfaringer. Dette fællesskab er en stor ressource for brugere på alle niveauer. Klaviyo tilbyder også regelmæssige webinarer og blogindlæg, der holder jer ajour med nye funktioner, trends og bedste praksis.

Support muligheder

Klaviyo tilbyder fleksible support muligheder, der henvender sig til både nye og erfarne brugere. Som nybegynder kan man nemt finde vejledninger og tutorials i Klaviyos omfattende hjælpecenter, hvor de mest almindelige spørgsmål besvares. Hvis I har brug for mere dybdegående hjælp, kan I vælge en professionel supportpakke, der giver personlig rådgivning samt hjælp til integrationer og optimering af jeres kampagner.

Med disse fleksible support muligheder er I aldrig alene om at håndtere udfordringer eller forbedre jeres kampagner. Klaviyo sørger for, at I altid har adgang til de ressourcer, I har brug for.

Ofte stillede spørgsmål om Klaviyo

Hvad er Klaviyo?

Klaviyo er en marketing automation platform skræddersyet til e-handel. Den indsamler kundedata fra kanaler som e-mail og SMS for at skabe personlige kampagner. Ved at bruge disse data kan virksomheder målrette deres markedsføring mere effektivt, hvilket styrker kundeloyalitet og øger omsætningen.

Hvad er fordelene ved Klaviyo?

Fordelene ved Klaviyo omfatter muligheden for at samle kundedata fra forskellige kanaler, hvilket giver præcis målretning og personalisering. Platformen er brugervenlig og understøtter avanceret segmentering og automatisering, hvilket hjælper virksomheder med at optimere deres digitale markedsføring. Med Klaviyo kan virksomheder skabe målrettede kampagner, der øger engagement og konverteringer, samtidig med at de sparer tid gennem automatiserede processer.

Hvad koster Klaviyo?

Klaviyo tilbyder en gratis plan for op til 250 kontakter og 500 e-mails pr. måned. De betalte planer starter ved ca. 140 DKK pr. måned (20 USD) for 251 kontakter, og prisen stiger i takt med, at antallet af kontakter vokser. For eksempel koster en plan med 3.000 kontakter omkring 520 DKK (80 USD) pr. måned. Prisen kan også variere afhængigt af, hvor mange e-mails og SMS-beskeder man sender. Klaviyo tilpasser sine priser baseret på jeres virksomheds specifikke behov, hvilket gør det nemt at skalere, efterhånden som jeres kundeliste vokser.

Indhold

ER I KLAR TIL AT SKALERE?

Lad os tage en uforpligtende samtale om jeres case, og hvordan vi bedst muligt kan skalere jeres forretning.

ANDRE LÆSTE OGSÅ