Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er et undervurderet område indenfor søgemaskineoptimering. Ved at arbejde med linkbuilding er det muligt at få en højere placering i Googles søgeresultater. Linkbuilding er positiv omtale omkring din hjemmeside – jo mere positiv omtale, desto bedre. Google vurderer din hjemmesides autoritet ud fra popularitet, som baseres på henvisninger fra andre hjemmesider.

Intern og ekstern linkbuilding

Når der snakkes om linkbuilding er der to overordnede grene, man arbejder med, ekstern og intern linkbuilding. Ved ekstern linkbuilding er formålet at få eksterne hjemmesider, altså hjemmesider der ikke er sine egne, til at linke til en side på sin egen hjemmeside. Intern linkbuilding sker derimod på sin egen hjemmeside, hvor man linker til sine egne forskellige sider på sine hjemmeside. Dette skaber struktur, der leder sine besøgende videre gennem hjemmesiden, hvilket er et af de vigtigste elementer i konverteringsrateoptimering.

Hos _space tager vi det fulde ansvar for dit brand og giver dig plads til at fokusere på det, du er bedst til.
Vi vender tilbage inden for 24 timer
Kontakt os helt uforpligtende
5 Stjerner på Trustpilot og Google

Se hvad vores samarbejdspartnere siger om os

KONTAKT OS HELT UFORPLIGTENDE
Sonny Gothick Text

Hvad er dit navn?

Sonny Gothick Text

Vi skal bruge dit navn, så det ikke bliver for upersonligt...

Sonny Gothick Text

Hvad er dit telefonnummer?

Sonny Gothick Text

Så vi kan kontakte dig telefonisk...

Sonny Gothick Text

Hvad er din email?

Sonny Gothick Text

Hvor kontakter vi dig henne?

Sonny Gothick Text

Hvad hedder din virksomhed?

Sonny Gothick Text

Hvilken virksomhed skal have _space?

Sonny Gothick Text

Hvad ønsker du _space til?

Sonny Gothick Text

Beskriv kort, hvad du ønsker at vi taler om?

DE STARTEDE MED FORMULAREN

Kvalitet over kvantitet

Søgemaskinerne vurderer hvilke sider linker til hinanden og hvorvidt de er relevante i forhold til hinanden. Jo mere relevante, populære og troværdige siderne er, desto mere vurderes links til at have værdi, hvorfor man vurderes til en højere placering i Googles univers.

Øget konverteringsrate

En brugervenlig, hurtig side, der linker korrekt internt, resulterer i en side, der konverterer. Det er derfor muligt at skabe en øget konverteringsrate, gennem intern linkbuilding. Et fremragende biprodukt af intern linkbuilding, er en øget brugervenlighed.

Øg din troværdighed

Hvis flere linker til en hjemmeside, fortæller det søgemaskinerne, at den er relevant for brugerne og derfor får den en højere placering. Linkbuilding er det mest effektive redskab indenfor SEO.

POPULÆRE CASES

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er klart et undervurderet område indenfor søgemaskineoptimering. Ved at arbejde med linkbuilding er det muligt at få en højere placering i søgeresultaterne. Tænk på linkbuilding som god omtale af din hjemmeside. Jo mere god omtale, jo flere får mulighed for at få kendskab til den og jo flere besøger den. Hvis flere linker til din hjemmeside, fortæller det søgemaskinerne, at den er relevant for brugerne og derfor får den en højere placering. Linkbuilding er derfor et effektivt redskab indenfor SEO, som handler om at give din hjemmeside størst mulig autoritet.

Hvad er ekstern linkbuilding?

Når vi snakker om linkbuilding er der to overordnede grene, man arbejder med, ekstern og intern linkbuilding. Ved ekstern linkbuilding er formålet at få eksterne hjemmesider, altså hjemmesider der ikke er ens egne, til at linke til en side på din egen hjemmeside. Det er også det, man kalder for backlinks. Ekstern linkbuilding bruges eksempelvis når et eksternt medie har content om et emne, hvor der bruges oplysninger eller materiale fra din hjemmeside og de derfor linker til en af dine sider som kilde. På samme måde kan ekstern linkbuilding også være anmeldelser af dit produkt eller din service på andres hjemmesider, der linker videre til din hjemmeside. Ekstern linkbuilding er også en måde at samarbejde med andre virksomheder eller organisationer i dit netværk.

Hvad er intern linkbuilding?

Intern linkbuilding sker derimod på din egen hjemmeside, hvor du linker til dine egne forskellige sider på din hjemmeside. Det skaber struktur og du leder dine besøgende videre gennem din hjemmeside, som giver øgede konverteringer. Det kan eksempelvis være, at du har en webshop med mange forskellige slags produkter. Med intern linkbuilding har du mulighed for at oprette links til dine produkters underkategorier, så webshoppen bliver mere overskuelig for dine besøgende.

Kvalitet over kvantitet

Samtidig er det vigtigt at sørge for, at sider, der linker til din hjemmeside, er relevante, populære og troværdige. Søgemaskinerne vurderer nemlig, hvilke sider til linker til hinanden og om de er relevante i forhold til hinanden. Jo mere relevante, populære og troværdige siderne er, jo mere vurderes linkene til at være værd, og man får derfor en højere placering i søgeresultaterne. Det handler altså ikke udelukkende om kvantitet, men om kvalitet. Alt linkbuilding er ikke nødvendigvis god linkbuilding. Det handler om at have godt content på sin hjemmeside, som andre har lyst til at linke til. Alt i alt har god og relevant linkbuilding stor betydning for, hvordan din hjemmeside klarer sig og er noget alle hjemmesider bør arbejde med indenfor SEO.